Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα με «πρωταγωνίστρια» την Εθνική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα με «πρωταγωνίστρια» την Εθνική Τράπεζα
Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με μικρά κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων των επενδυτών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 656,72 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,25%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 17 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές με πρωταγωνίστρια την Εθνική Τράπεζα, η οποία μετά την ακύρωση του swap Titlos πετυχαίνει ενίσχυση των εσόδων της, περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ρευστότητάς της και μείωση του κόστους χρηματοδότησης της.

Η ακύρωση του swap Titlos επιδρά θετικά και στην αγορά ομολόγων. Το ομόλογο λήξης 2028 σημειώνει απόδοση 3,7%, ενώ το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,2%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+2,60%), της Πειραιώς (+1,95%) και της Alpha Bank(+1,83%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου+9,66% και ΕΛΓΕΚΑ+9,60%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας-4,58% και Μοτοδυναμική -2,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider