Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Χρηματιστήριο και το ΟΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Χρηματιστήριο και το ΟΕΕ
Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς.

Μνημόνιο συνεργασία υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο των κοινών θέσεών τους.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς, μέσω, ιδίως, της ενημέρωσης, επιμόρφωσης, έρευνας και ανάλυσης δεδομένων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΧΑ και τον κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο του ΟΕΕ, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΕ, της διοίκησης και στελεχών του ΧΑ και δημοσιογράφων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς επιστροφής στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ώστε αυτές να αναπτυχθούν υγιώς, να ενισχύσουν την παρουσία τους εντός συνόρων, αλλά και την εξωστρέφειά τους, μέσω στήριξης των εξαγωγών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων τους», δήλωσε σχετικά ο κ. Κόλλιας.

««Η συνεργασία μας με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Όμιλος, για να αναδειχθεί ο θεσμός του Χρηματιστηρίου ως εργαλείου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και βασικού πυλώνα της οικονομίας», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Λαζαρίδης. «Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχεδιάζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, για την επίτευξη από κοινού συγκεκριμένων στόχων, προσβλέποντας πάντα στην ουσιαστική συμβολή για οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider