Σταθεροποιητική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο νέο Νόμο Κατσέλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητική εκκίνηση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στο νέο Νόμο Κατσέλη
Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις διαβουλεύσεις για το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις διαβουλεύσεις για το νέο καθεστώς που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 656,21 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,17%. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 18 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,79 εκατ. ευρώ.

Για ακόμη μια συνεδρίαση ο συναλλακτικός τζίρος είναι μικρός και το Χρηματιστήριο δείχνει πως δεν έχει τα απαραίτητα καύσιμα για να ξεπεράσει την τεχνική στήριξη των 660 μονάδων.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως η υπέρβαση των 660 μονάδων με αυξημένο τζίρο είναι προϋπόθεση για να ανακτηθεί η επαφή με τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, αλλά και προϋπόθεση για να κινηθεί το Χρηματιστήριο προς τις 700 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις με το ομόλογο λήξης 2028 να καταγράφει απόδοση 4%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,48%), της Ελλάκτωρ(+1,63%) και της ΔΕΗ (+0,99%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,17%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+5,00% και Q&R+3,60%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ)-9,24% και Ιντραλότ-3,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider