Με απώλειες άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και για το σύστημα εγγυήσεως των τιτλοποιήσεων των τραπεζών, προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 4,1%, ενώ το πενταετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 3,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,36%), της Εθνικής(-0,93%) και της Μυτιληναίος (-0,86%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 627,92 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%.Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 18 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,27 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,07%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αφοί Καράτζη +7,14% και Τεχνική Ολυμπιακή +2,27%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος -4,40% και Alpha Αστικά Ακίνητα -3,97%.