Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα
Σταθεροποιητικά έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και σχετικά αυξημένο τζίρο.

Σταθεροποιητικά έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και σχετικά αυξημένο τζίρο.

Η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη στη Βουλή και στις διεργασίες που σχετίζονται με τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Νευρικότητα προκάλεσαν στους επενδυτές πληροφορίες σχετικές με τις προβλέψεις που ζητά η ΕΚΤ να λάβουν μεσοπρόθεσμα οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια τους.

Έως το τέλος του 2025 για όσα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) οι τράπεζες διαθέτουν εξασφαλίσεις, θα σχηματίζουν προβλέψεις στο 100% της ονομαστικής αξίας του δανείου. Για όσα παλαιά δάνεια δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις οι τράπεζες θα έχουν περιθώριο έως το τέλος του 2019 για να καλύψουν πλήρως τις προβλέψεις. Εάν δεν το κάνουν, ο SSM θα αφαιρεί τη διαφορά από τα κεφάλαια τους.

Το κλίμα επιβάρυνε και η εμφατική δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πως θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών μέσω της επιλογής δημιουργίας Asset Protection Scheme.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,0060 ευρώ με απώλειες 4,19%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,7050 ευρώ με απώλειες 2,22%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε αμετάβλητη στο 1 ευρώ. Η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη στα 0,51 ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 622,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,02%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,53 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 42 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές στέκονται στην αδυναμία που δείχνει η αγορά στην προσέγγιση των 650 μονάδων, επίπεδο που θεωρείται κομβικό για να αλλάξει η τάση.

Κατά τους ίδιους το πολιτικό κλίμα δεν ευνοεί τις τοποθετήσεις και τροφοδοτεί την αβεβαιότητα, κυρίως διότι σημαντικές παρεμβάσεις σχετικές με τις τράπεζες και τις αποκρατικοποιήσεις καθυστερούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider