Τραπεζικές «πιέσεις» στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικές «πιέσεις» στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην ψήφο εμπιστοσύνης
Με απώλειες κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τέταρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με απώλειες κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τέταρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και στις δηλώσεις που θα κάνει για τη μεταρρυθμιστική πρόοδο της Ελλάδος σήμερα από την Αθήνα ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 621,01 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,28%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,24 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 36 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,11%, στον απόηχο πληροφοριών πως στο σχήμα εγγύησης που εξετάζει η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών θα καθυστερήσει να τεθεί σε εφαρμογή.

Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση 2,38%. Η μετοχή της Πειραιώς σημειώνει πτώση 1,11%. Η Eurobank καταφάει απώλειες 0,39%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 0,05%.

Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνονται και στην ελληνική αγορά ομολόγων, όπου το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,26% και το πενταετές απόδοση 3,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider