Χρηματιστήριο: Αντιδρά ψύχραιμα στην επιδείνωση του κλίματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αντιδρά ψύχραιμα στην επιδείνωση του κλίματος

*Των Βάσως Αγγελέτου και Μαρίνας Φούντα

Η επιδείνωση του κλίματος κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπωθεί στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,19% στις 564,75 μονάδες και χαμηλό τζίρο, μόλις 41,25 εκατ. ευρώ.

«Διαρροές για εσωτερική κατανάλωση» χαρακτηρίζουν τον σάλο που προκλήθηκε λόγω των καυτών διαρροών του Wikileaks τα τελευταία 24ωρα χρηματιστηριακοί κύκλοι που εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι τακτικής, μια πάγια διαπραγματευτική «συνταγή».

«Κάθε διαπραγμάτευση έχει και την τακτική της, αυτό θα πει διαπραγμάτευση», σημειώνουν μιλώντας στο insider.gr, για να προσθέσουν πως «δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Το αντίθετο μάλιστα».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα από την Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η αγορά αντέδρασε μεν στις δυσμενείς για τη διαπραγμάτευση εξελίξεις σχετικά με τις διαρροές των «καυτών» διαλόγων των τεχνοκρατών του ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά η αντίδραση ήταν συγκρατημένη.

«Το αρνητικό πρόσημο υποδηλώνει μεν κάποια εμπλοκή, αλλά η αντίδραση ήταν ήπια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο πήχης των διαπραγματεύσεων μπαίνει χαμηλότερα, ιδίως όσον αφορά στον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», σχολιάζει στο insider.gr.

Μπορεί το κλίμα να επιδεινώθηκε, αλλά τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί, αναφέρει. Το βλέμμα, πλέον, είναι στραμμένο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 15-17 Απριλίου στις ΗΠΑ, καθώς και στο Eurogroup της 22ας Απριλίου, όπως αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές ποντάρουν στην άμεση και επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ώστε μέσω αυτής να κλειδώσουν και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, η εφαρμογή των οποίων θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider