Χρηματιστήριο: Πτωτικό κλείσιμο με μικρό τζίρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Πτωτικό κλείσιμο με μικρό τζίρο
Εξαιρετικά υποτονική ήταν η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους πωλητές να επικρατούν.

Εξαιρετικά υποτονική ήταν η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τους πωλητές να επικρατούν.

Το ΧΑ εναρμονίσθηκε με το νευρικό κλίμα των διεθνών αγορών, σε μια συνεδρίαση που οι πιέσεις εστιάσθηκαν στις τραπεζικές μετοχές.

Επιβαρυντικά στη ψυχολογία των επενδυτών λειτουργούν πλέον οι πολιτικές εξελίξεις και το γεγονός ότι οι εκλογές πλησιάζουν. Σε αυτό το άγος προστίθεται και η μεταβλητότητα που απορρέει από τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,8770 ευρώ με απώλειες 4,67%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,16 ευρώ με απώλειες 1,28%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,24 ευρώ με απώλειες 0,48%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,515 ευρώ με απώλειες 0,29%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε απώλειες 0,50% και διαμορφώθηκε στις 645,24 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 28,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 21 σημείωσαν άνοδο , 47 πτώση και 19 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η αναίρεση του πτωτικού σήματος απαιτεί την υπέρβαση των 720 μονάδων. Όπως αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ ο Γενικός Δείκτης στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε μια πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού από το πτωτικό κανάλι τιμών που ξεκινάει από τον Μάϊο και έχει δημιουργήσει μια εύθραυστη βάση τιμών στις 600 μονάδες.

«Η πρώτη εκτίμηση για το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς είναι ότι η αγορά θα παραμείνει σε εύρος διακύμανσης με τους υπάρχοντες τζίρους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται το 2019 η μεταβλητότητα της Αγοράς θα αυξάνεται και θα εντείνεται ανάλογα με το αποτέλεσμα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Και επειδή φέτος θα διεξαχθούν τουλάχιστον τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ο βαθμός νευρικότητας θα είναι αυξημένος», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider