Με το βλέμμα στην ΕΚΤ το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στην ΕΚΤ το Χρηματιστήριο Αθηνών
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική του 2019.

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική του 2019.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 646,46 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,05%. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 19 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,95 εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι για τη «μετά την Ποσοτική Χαλάρωση εποχή» αναμένεται να αποτελέσουν βαρόμετρο για τις διεθνείς αγορές και να επηρεάσουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Έτσι η προσοχή εστιάζεται προς το τέλος της συνεδρίασης οπότε και αναμένεται μεγαλύτερη μεταβλητότητα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,03%), της Eurobank (+0,78%) και της Εθνικής (+0,69%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,35%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Περσεύς +3,63% και Nexans +3,09%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νηρεύς -3,59% και Σαράντης -1,99%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider