Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για αναζοπύρωση στο Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για αναζοπύρωση στο Χρηματιστήριο
Με οριακές απώλειες και χαμηλό τζίρο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση. Στο «κενό» έπεσαν οι ελπίδες για επενδυτικό ενδιαφέρον στον απόηχο του Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη.

Διπλή διάψευση έφερε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφού οι προσδοκίες για εισροή εντολών αγοράς από τα αμερικανικά fund στη συνέχεια του Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ούτε και οι ελπίδες για ανάκαμψη μετά την αναδιάρθρωση των δεικτών MCSI.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με περιορισμένες απώλειες της τάξης του 0,37% στις 635,84 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 45 εκατ. ευρώ.

Σε καθεστώς συναλλακτικής απαξίωσης έχει εισέλθει το ελληνικό χρηματιστήριο, εξηγεί στο insider.gr ο κ. Δημήτριος Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή. «Οι λόγοι σχετίζονται με το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, στην Ευρώπη και όχι μόνο, χωρίς ωστόσο να δρομολογούνται και εγχώριες εξελίξεις που να σηματοδοτούν προς τις αγορές το μήνυμα της επιτάχυνσης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων», σημειώνει ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, δεν αναμένονται θετικοί καταλύτες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων ή τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Ως προς τους εξωγενείς παράγοντες, το άτακτο Brexit είναι πλέον ένα υπολογίσιμο ενδεχόμενο, εξηγεί ο κ. Τζάνας. Την ίδια ώρα, ο Μακρόν προσπαθεί να ελέγξει τις εκδηλώσεις ακραίας δυσαρέσκειας στη Γαλλία και η κόντρα Ρώμης και Βρυξελλών για το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, προκαλώντας σκηνικό νευρικής κρίσης στην Ευρώπη. Παράλληλα, η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα για τα εμπορικά ζητήματα οδηγεί σε εναλλαγή γεγονότων με αμφίσημο μήνυμα. Τα δεδομένα δηλαδή οδηγούν στο εύλογο συμπέρασμα ότι η είσοδος της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση εντός του 2019 δεν μπορεί να αποκλειστεί, καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider