«Εισαγόμενες» πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Βυθίζεται ο τζίρος

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εισαγόμενες» πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Βυθίζεται ο τζίρος
Τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη κατέγραψαν ισχυρές απώλειες σήμερα στον απόηχο των νέων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στα χαμηλά επίπεδα της «προ αναδιάρθρωσης MSCI» εποχής κυμαίνεται ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχεται πιέσεις από το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες 1% διασώζοντας οριακά τις 650 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει λίγο υψηλότερα από τα 21 εκατ. ευρώ.

«Τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη κατέγραψαν ισχυρές απώλειες σήμερα στον απόηχο των νέων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ιδίως μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της Huawei στον Καναδά», σχολιάζουν στο insider.gr οι αναλυτές της Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Παρότι το Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκαν ισχυρές προσδοκίες για «ανακωχή» στον εμπορικό πόλεμο των δύο κρατών, οι νέες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ σε συνδυασμό με τη σύλληψη της Μενγκ Γουανζού βύθισαν του επενδυτές σε έντονη ανασφάλεια, αναφέρουν.

Το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύουν και οι δηλώσεις που αναμένονται εντός της ημέρας από τα κράτη του ΟΠΕΚ που συνεδριάζουν αυτή την ώρα, με το πετρέλαιο να γράφει ζημιές που άγγιξαν έως και το 5% ενδοσυνεδριακά.

Στις εγχώριες πιέσεις συγκαταλέγονται οι προσπάθειες για καταγραφή κερδών από το arbitrage στις μετοχές της Grivalia και της Eurobank, οι οποίες καταγράφουν απώλειες 10 ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης που αλλάζει τα δεδομένα στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 3,65% την ίδια ώρα, με το ενδιαφέρον τον επενδυτών να στρέφεται στο συνέδριο Capital Link Invest που διοργανώνεται στις 9-10 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή εισηγμένων εταιρειών και Ελλήνων αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider