Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Με αρνητικό πρόσημο κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 649,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,07%. Ανοδικά κινούνται 9 μετοχές, 30 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα προκαλεί στις διεθνείς αγορές η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei στον Καναδά για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, καθώς υπάρχει ανησυχία πως θα επιβαρύνει τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πιέσεις είναι ιδιαιτέρως εμφανείς στους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κλοιό ρευστοποιήσεων, παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,14% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-2,81%), της Εθνικής (-2,18%) και του ΟΤΕ (-1,93%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών +4,20% και A.S. Company+3,10%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ-12,50% και Alpha Bank-2,81%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider