Το διεθνές αρνητικό κλίμα «συμπαρασύρει» το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το διεθνές αρνητικό κλίμα «συμπαρασύρει» το Χρηματιστήριο Αθηνών
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το διεθνές αρνητικό κλίμα «συμπαρασύρει» και την εγχώρια αγορά, στη σκιά της αβεβαιότητας που γεννά η επόμενη μέρα της «ανακωχής» που κήρυξαν στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνα.

«Στο κόκκινο» κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1% και υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων, στον απόηχο του «μίνι κραχ» που επικράτησε στη Wall Street, την Τρίτη, με τον Dow Jones να χάνει μέσα σε μια ημέρα 800 ολόκληρες μονάδες.

Σήμερα Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών (στις 11:10) διαμορφώνεται στις 653,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της Lamda Development(+0,17%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-2,75%), της Grivalia Properties(-2,64%) της Πειραιώς (-2,63%), και του ΟΛΠ(-2,50%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,22%) και των Κατασκευών (+0,19%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,37%) και των Ταξιδιών (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 43 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Μοτοδυναμική+5,66% και Mermeren+2,23%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τζιρακιάν-27,18% και Τεχνική Ολυμπιακή -5,26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider