Άλμα 4,68% για το Χρηματιστήριο - Άγγιξε τις 660 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 4,68% για το Χρηματιστήριο - Άγγιξε τις 660 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες 

Η εκτίναξη των τραπεζικών μετοχών οδήγησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην συνεδρίαση της Δευτέρας μια ανάσα από τις 660 μονάδες, εκτοξεύοντας παράλληλα τον όγκο των συναλλαγών. Το ΧΑΑ ενδοσυνεδριακά ανήλθε έως τις 662 μονάδες επίπεδα που έδειξαν πως θα αποτελέσουν την επόμενη αντίσταση.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 9,66% με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (+15,56%) και να ακολουθούν οι Τράπεζα Πειραιώς (+10,86%) Alpha Bank (+9,60%) και η Eurobank (+6,38%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 4,68% στις 659,72 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 96,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 61,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 60 σημείωσαν άνοδο, 7 πτώση και 7 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 4,68%, στις 1.734,67 μονάδες, ενώ στο +5,32% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.009,19 μονάδες.

Οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI είχαν επιβαρύνει δυσανάλογα σχεδόν το σύνολο των τίτλων, οι αποτιμήσεις των οποίων βρέθηκαν σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα. Οι επενδυτές μετά το rebalancing επέστρεψαν μαζικά στις μετοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πτώση των προηγούμενων εβδομάδων και σήμερα αυτό φάνηκε με την εκτόνωση κυρίως τους τραπεζικούς τίτλους.

Θετικά συνέβαλε και το κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές σε συνέχεια της συμφωνίας των ΗΠΑ και της Κίνας για ένα τρίμηνο μορατόριουμ στις εμπορικές διαμάχες, καθώς και η πορεία των ελληνικών ομολόγων τα οποία συγκέντρωσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά τις πληροφορίες πως Ρώμη και Βρυξέλλες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,2% και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 3,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider