Ο χρησμός Moody's για τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο της Eurobank έφεραν τραπεζικό ράλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο χρησμός Moody's για τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο της Eurobank έφεραν τραπεζικό ράλι
Τα επίπεδα των 620 μονάδων ανέκτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Τα επίπεδα των 620 μονάδων ανέκτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν στην άνοδο και το τζίρο των συναλλαγών να είναι αυξημένος.

Θετικά στο κλίμα συνέβαλε η έκθεση της Moody's που ήταν υποστηρικτική στο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. O οίκος χαρακτήρισε ως πιστωτικά θετικό (credit positive) το πλάνο της κεντρικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι θα βελτιώσει την ποιότητα των assets των τραπεζών και της κεφαλαιακής τους βάσης.

Αλλά και οι πληροφορίες πως έρχονται «συντονισμένες» ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελληνικών τραπεζών συνέβαλαν εξίσου θετικά, βοηθώντας και στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,27% και του πενταετούς ομολόγου στο 3,2%.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών σημείωσε άνοδο 8,10%%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,5550 ευρώ με άνοδο 13,03%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,19 ευρώ με άνοδο 7,59%, ενώ η Εθνική ενισχύθηκε κατά 4,21% και η Πειραιώς κατά 2,11%.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές η Grivalia έκλεισε στα 8,63 ευρώ με άνοδο 11,07%. Η Μυτιληναίος έκλεισε στα 7,25 ευρώ με άνοδο 8,21%, στον απόηχο των εκτιμήσεων πως το 2019 ο τζίρος θα ανέλθει στα 2,2 δισ. ευρώ και ο δανεισμός της θα μειωθεί αισθητά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 618,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,50%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,36 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 49 μετοχές, 27 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider