Κέρδη, με τραπεζική άνοδο, στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη, με τραπεζική άνοδο, στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη με τους τραπεζικούς τίτλους να πρωταγωνιστούν, συγκεντρώνοντας σχεδόν το σύνολο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει κέρδη 7,14%. Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει άνοδο 15,20%, ο τίτλος της Εθνικής κερδίζει 5,81%, η μετοχή της Eurobank σημειώνει κέρδη 5,66% και η μετοχή της Alpha σημειώνει άνοδο 5,38%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν την άνοδο σε κινήσεις «καλλωπισμού» των αποτιμήσεων (window dressing) λόγω της ολοκλήρωσης του πρώτου τριμήνου αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για κάτι καλύτερο το δεύτερο τρίμηνο του 2016, αυξάνοντας τη ρευστότητα στη αγορά, οδηγώντας σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων και προσελκύοντας καινούργιους επενδυτές.

Θετικά στο κλίμα της σημερινής συνεδρίασης συμβάλει και το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για θέματα Διαφθοράς και Δικαιοσύνης δεν οδήγησε σε κάποια «αλλαγή δεδομένων» σε σχέση με το πολιτικό τοπίο και τους συσχετισμούς.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 2,20% στις 579,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 16,5 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 36 είναι ανοδικές, 9 πτωτικές και 58 αμετάβλητες.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση η υπέρβαση των 585 μονάδων θα οδηγήσει το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, ήτοι στις 615 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,40%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +15,20%, Ευρωσύμβουλοι +8,64%, Audiovisual+6,38% και MIG+3,88%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πλαστικά Κρήτης -3,53%, Κνάκης-3,17%, Fourlis -1,40%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider