Νέο «σφυροκόπημα» για τις τραπεζικές μετοχές λόγω MSCI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «σφυροκόπημα» για τις τραπεζικές μετοχές λόγω MSCI
Οι εκροές από τις τραπεζικές μετοχές που υποβάθμισε η MSCI «χτυπούν» τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Νέες, σημαντικές πιέσεις εκδηλώνονται στους τραπεζικούς τίτλους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το μεσημέρι της Δευτέρας, εν μέσω αναλύσεων οίκων που βλέπουν εκροές από τις τραπεζικές μετοχές που υποβάθμισε η MSCI.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 615,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,56%. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 23 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Wood & Company, η αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece με την αφαίρεση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank θα οδηγήσει σε αλλαγή της στάθμισης του δείκτη στο 0,22%, από 0,27% με τις εκροές να διαμορφώνονται στα 211 εκατ. δολάρια.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση πυροδότησε νέο γύρο πιέσεων σε τραπεζικούς τίτλους. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Εθνική Τράπεζα (-8,47%) και ακολουθούν η Eurobank (-7,09%), η Alpha Bank (-3,39%) και η Πειραιώς (-2,54%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,76%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,02%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Τζιαρκιάν+28,00% και Ειδησεοφωνική +7,14%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -3,24% και Τεχνική Ολυμπιακή -2,69%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider