Το tweet του Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το tweet του Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο
Τραμπ και ΟΠΕΚ πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Υποχωρούν σήμερα Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τον ΟΠΕΚ για να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 59,14 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 79 σεντς ή 1,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν πτώση κατά 73 σεντς ή 1% στα 69,39 δολάρια το βαρέλι.

«Ο συνδυασμός της αδύναμης χρηματιστηριακής αγοράς και του tweet του Donald Trump οδήγησε το πετρέλαιο να “παραιτηθεί” από τα κέρδη του», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της αγοράς στο Price Futures Group.

Ο Τραμπ δήλωσε σε ένα tweet τη Δευτέρα ότι ελπίζει ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δεν θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου και ότι οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες με βάση την προσφορά.

Η πτώση της τιμής σηματοδοτεί μια αντίστροφη πορεία του ανοδικού ράλι της Δευτέρας και οφείλεται εν μέρει στη βούληση κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων εκτός του καρτέλ να μειώσουν την παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider