«Ασκήσεις ισορροπίας» για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασκήσεις ισορροπίας» για το πετρέλαιο
Περαιτέρω πτώση των τιμών προβλέπουν οι αναλυτές.

Πτώση κατά 20% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο καθώς αυξάνεται η προσφορά και ενισχύονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι η νευρικότητα που παρατηρείται την Παρασκευή στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Οι τιμές του αμερικανικού αργού καταγράφονται στα 61,63 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 4 σεντς ενώ οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 14 σεντς, στα 70,79 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Reuters, « το πετρέλαιο θα μπορούσε να καταγράψει περαιτέρω πτώση στα 68.59- 69.69 δολάρια το βαρέλι». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο brent έχει πέσει κάτω από τα 70 δολάρια κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Οι διεθνείς αναλυτές αποδίδουν την πτώση των τιμών στην αύξηση της προσφοράς, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στο Ιράν, καθώς και στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.

«Καθώς οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ συνεχίζουν να αυξάνονται, τα αποθέματα συνεχίζουν να αναπτύσσονται, γεγονός το οποίο ασκεί πίεση στις τιμές του πετρελαίου», ανέφεραν οι αναλυτές της Bernstein Energy.

«Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ένας βασικός κίνδυνος για το πετρέλαιο», προσθέτουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider