Πετρέλαιο: Ράλι καθώς εντείνονται οι φόβοι για ελλείψεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ράλι καθώς εντείνονται οι φόβοι για ελλείψεις

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την ανοδική τους τροχιά, με την αγορά να έχει επικεντρωθεί στην πιθανή έλλειψη αποθεμάτων εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειίωνουν άνοδο 1,1% στα 82,2 δολάρια το βαρέλι ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξάνονται κατά 21 σεντς ή 0,29% στα 72,33 δολάρια το βαρέλι.

Οι κυρώσεις τίθενται σε εφαρμογή στις 4 Νοεμβρίου και η Ουάσινγκτον ζήτησε από τους αγοραστές ιρανικού πετρελαίου να μειώσουν τις εισαγωγές για να αναγκάσουν την Τεχεράνη να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και να περιορίσει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να διοχετεύσει επιπλέον ποσότητες στην αγορά κατά τους επόμενους δύο μήνες για να αντισταθμίσει την πτώση της ιρανικής παραγωγής, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ανησυχία για το αν θα πρέπει να περιορίσει την παραγωγή το επόμενο έτος για να εξισορροπήσει την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση. Δύο πηγές από τον ΟΠΕΚ, δήλωσαν ότι η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί συζήτησαν πιθανή αύξηση της παραγωγής περίπου 500.000 βαρελιών ημερησίως μεταξύ του καρτέλ και των μελών εκτός ΟΠΕΚ όπως είναι η Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider