Υποχωρεί ο χρυσός, αλλά παραμένει πάνω από τα 1.300 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρεί ο χρυσός, αλλά παραμένει πάνω από τα 1.300 δολάρια

Πτωτικά, αλλά πάνω από το «ψυχολογικό» όριο των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά, διαπραγματεύονται σήμερα Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη της Πέμπτης, όταν το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού υποχωρούν κατά 0,2% στα επίπεδα των 1.302,18 δολαρίων ανά ουγγιά μετά τα κέρδη σχεδόν 1% που κατέγραψαν χθες Πέμπτη, τα οποία ήταν και τα υψηλότερα – σε ημερήσια βάση – κέρδη από τις 11 Απριλίου.

«H κατοχύρωση κερδών είναι αναμενόμενη μετά από κάθε ξαφνική άνοδο. Η όξυνση του γεωπολιτικού ρίσκου θα διατηρήσει τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου στα επίπεδα των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά», σχολιάζει ο αναλυτής της OCBC, Barnabas Gan. «Η αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας θα συνεχιστεί, γεγονός που αναμένεται να συντηρήσει την άνοδο των τιμών του χρυσού», προσθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider