Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά το ράλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά το ράλι

Μικρή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο μετά το ράλι της Τρίτης καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι τον Ιούνιο μπορεί να αυξηθούν τα αποθέματα του ΟΠΕΚ παρά το γεγονός ότι ο γεωπολιτικός κίνδυνος εξακολουθεί να ασκεί τη δική του επιρροή στην αγορά. Αυτή την ώρα, η τιμή των συμβολαίων brent υποχωρεί στα 79,53 δολάρια το βαρέλι. Χθες Τρίτη, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014.

Την ίδια ώρα, η τιμή των συμβολαίων του αργού πετρελαίου υποχωρεί οριακά κατά 2 σεντς στα 72,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ την Τρίτη είχαν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 στα 72,82 δολάρια.

«Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι κρατούν σε εγρήγορση τους επενδυτές. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ζήτησε από το Ιράν να δώσει τέλος στον εμπλουτισμό ουρανίου και να δώσει πρόσβαση στη χώρα σε όλους τους επιθεωρητές για τα πυρηνικά», αναφέρει η ΑΝΖ.

«Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις επερχόμενες συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για το αν θα έπρεπε να επέλθει μια σχετική χαλάρωση μετά από τη συμφωνία για πλαφόν στην παραγωγή με σκοπό τη μείωση των αποθεμάτων», αναφέρει.

Ο ΟΠΕΚ μπορεί να αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή τον Ιούνιο εξαιτίας των ανησυχιών που προκαλεί η ενδεχόμενη μείωση παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα καθώς ήδη τα μέτρα για τη μείωση της παραγωγής που έχει λάβει κατάφεραν να «καθαρίσουν» κάπως το τοπίο με τις πλεονάζουσες ποσότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider