Ήπια πτώση σε brent και WTI - Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση σε brent και WTI - Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο της πανδημίας
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης την Παρασκευή, η τιμή του Brent έχασε 25 cents κλείνοντας στα 62,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI έκλεισε με απώλειες κατά 0,47% στα 59,32 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν μικρή πτώση την Παρασκευή ενδοσυνεδριακά αλλά και κατά το κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας και τον αντίκτυπο στο εμπόριο καυσίμων.

Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης την Παρασκευή, η τιμή του Brent έχασε 25 cents κλείνοντας στα 62,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI έκλεισε με απώλειες κατά 0,47% στα 59,32 δολάρια.

Και στα δύο εμπορεύματα αναμένεται πτώση ύψους 2-3% την ερχόμενη εβδομάδα, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως οι τιμές θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα από το «χαμηλό» των 60,47 δολαρίων που καταγράφηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτήν την εβδομάδα, το Ιράν διεξήγαγε συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τις κυρώσεις για τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Εάν δημιουργηθεί ένα επαρκές πλαίσιο, τότε τις επόμενες εβδομάδες, σημαντικές ποσότητες ιρανικού πετρελαίου πιθανότατα θα διοχετευθούν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο 2021», δήλωσε η αναλύτρια της RBC Capital Helima Croft σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider