Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο παρά το κλίμα αισιοδοξίας για ανάκαμψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο παρά το κλίμα αισιοδοξίας για ανάκαμψη
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,37% και το μπρεντ στα 62,56 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,29%.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Τετάρτη το μεσημέρι παρά τις προοπτικές για ισχυρότερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εν μέσω των αυξανόμενων εμβολιασμών κατά της COVID-19.

Πιέσεις στις τιμές ασκεί και η αισιοδοξία σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την επικείμενη αύξηση του εφοδιασμού από μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στις τιμές. «Η αισιοδοξία για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές ενίσχυσε το κλίμα στην αγορά αργού πετρελαίου», έγραψαν οι αναλυτές της ANZ bank σε σημείωμα την Τετάρτη.

Οι τιμές αυξήθηκαν καθώς τα στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας των ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών τον Φεβρουάριο ενώ στοιχεία των προηγούμενων ημερών είχαν επίσης δείξει βελτίωση στους τομείς των υπηρεσιών στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Τρίτη ότι οι πρωτοφανείς δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση της COVID-19 θα ωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη στο 6% φέτος, ποσοστό που έχει να καταγραφεί από τη δεκαετία του 1970.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12:48 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,37% και το μπρεντ στα 62,56 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider