Οι αναβαθμισμένες προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση ενίσχυσαν την τιμή του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αναβαθμισμένες προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση ενίσχυσαν την τιμή του πετρελαίου
Τα futures του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς βρήκαν στήριξη από οικονομικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ που δείχνουν βελτιωμένες προοπτικές για την ενεργειακή ζήτηση.

Τα futures του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, καθώς βρήκαν στήριξη από οικονομικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ που δείχνουν βελτιωμένες προοπτικές για την ενεργειακή ζήτηση. Επίσης, δεν δείχνει να ευοδώνεται η συζήτηση για αναβίωση της συμφωνίας περί πυρηνικής ενέργειας με το Ιράν, παρά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Οι επενδυτές ήραν την προσοχή τους από την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας εκ μέρους του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής, και εστιάστηκαν στην προσπάθεια να αναβιώσει η συμφωνία περί πυρηνικών με το Ιράν, το οποίο θα «έριχνε» περισσότερο πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές, αλλά οι προοπτικές για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποδείχθηκαν αδύναμες, καθώς ο Λευκός Οίκος το χαρακτήρισε μια «μακρά διαδικασία».

Αντιθέτως, μέσα στην ημέρα σε αναθεώρηση προς το κάτω του ύψους για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2022 προχώρησε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA).

Στα συμβόλαια παράδοσης Μάϊου, η τιμή του αμερικάνικου αργού αυξήθηκε 0,68 δολάρια ή 1,2%, στα 59,33 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider