Χρυσός: Οριακή άνοδος στις τιμές υπό την πίεση των ρεκόρ της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Οριακή άνοδος στις τιμές υπό την πίεση των ρεκόρ της Wall Street
Τα futures του χρυσού κατάφεραν να ανακάμψουν από τις απώλειες της Δευτέρας, κλείνοντας με μικρή άνοδο λόγω της πτώσης του δολαρίου, αν και έδειχναν να υποκύπτουν στη πίεση από την άνοδο της αγοράς μετοχών, καθώς τα ρεκόρ στη Wall Street έκαναν λιγότερο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο για τους επενδυτές.

Τα futures του χρυσού κατάφεραν να ανακάμψουν από τις απώλειες καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας, κλείνοντας με μικρή άνοδο λόγω της πτώσης του δολαρίου, αν και έδειχναν να υποκύπτουν στη πίεση από την άνοδο της αγοράς μετοχών, καθώς τα ρεκόρ στη Wall Street έκαναν λιγότερο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο για τους επενδυτές, υπό το φως των στοιχείων για την αγορά εργασίας που αυξάνουν την προσδοκία της οικονομικής ανάκαμψης.

Συνολικά, «ο χρυσός κινείται σε ουδέτερη ζώνη καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν το selloff στην αγορά μετοχών θα επανέλθει στέλνοντας ψηλότερα το δολάριο», δήλωσε ο αναλυτής Έντουαρντ Μόγια στο Marketwatch. «Είναι μια δύσκολη Δευτέρα για την αγορά του χρυσού καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές είναι σε διακοπές και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δείχνουν σταθερές».

«Το αποτέλεσμα της ισχυρής ανόδου στα στοιχεία μισθοδοσίας πλήττει την ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, αλλά θα μπορούσε να δημιουργήσει υποψίες για μελλοντική αύξηση του πληθωρισμού στο τέλος της διαδρομής».

Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού για την Δευτέρα έκλεισαν με οριακή άνοδο 0,40 δολαρίων ή 0,02%, στα 1728,8 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider