Πετρέλαιο: Άνοδος άνω του 3% μετά από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος άνω του 3% μετά από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,52% και το μπρεντ στα 64,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,04%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς ότι ο ΟΠΕΚ + φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία για να μειώσει σταδιακά τις περικοπές παραγωγής από τον Μάιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναθεώρηση της στρατηγικής που έχει θέσει σε εφαρμογή ο όμιλος με σκοπό την ενίσχυση των τιμών καθώς τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη συνυπολογίζουν τις εκτιμήσεις για την πορεία της ζήτησης εν μέσω της πανδημίας αλλά και τα επίπεδα της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Όπως προβλέπεται σε όσα συμφωνήθηκαν, χθες, Πέμπτη, οι περικοπές που εφαρμόστηκαν από τον ΟΠΕΚ + θα κυμανθούν λίγο πάνω από τα 6,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο, σε σύγκριση με τα περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Alexander Novak, δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, τα οποία αποτελούν βασική παράμετρο για τη βιομηχανία πετρελαίου, θα επιστρέψουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα σε 2-3 μήνες.

Η Jennifer Granholm, η νέα γραμματέας ενέργειας που διορίστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, κάλεσε τον ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία να πράξει αναλόγως προκειμένου η ενέργεια να διατηρηθεί προσιτή, στέλνοντας μήνυμα ότι ο όμιλος θα πρέπει να εξετάσει αύξηση της παραγωγής.

Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της αγοράς απέχει ακόμη αρκετά ενώ ο Novak δήλωσε στη συνάντηση ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5-5,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος.

Ο ΟΠΕΚ + μείωσε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου για φέτος κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα λόγω των διευρυνόμενων lockdown.

Η Γαλλία μπήκε στο τρίτο εθνικό lockdown και τα σχολεία έκλεισαν για τρεις εβδομάδες σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων COVID-19.

Την Παρασκευή το πρωί (10:31 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 61,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,52% και το μπρεντ στα 64,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider