Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αποφασίσουν την Πέμπτη εάν θα παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ+ όπου θα συζητηθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει το καρτέλ αναφορικά με τις περικοπές της παραγωγής. Βασικά κριτήρια της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο όμιλος είναι η πορεία της πανδημίας, τα παγκόσμια αποθέματα, η παραγωγή στις ΗΠΑ και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ζήτησης.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αποφασίσουν την Πέμπτη εάν θα παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου ή θα την αυξήσουν ελαφρώς από τον Απρίλιο, συνυπολογίζοντας το πρόσφατο ράλι των τιμών αλλά και την αστάθεια της οικονομικής ανάκαμψης εν μέσω πανδημίας.

Η αγορά αναμένει από τον ΟΠΕΚ + να μειώσει την προσφορά κατά περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Απρίλιο. Ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, αναμένεται επίσης να τερματίσει εν μέρει ή πλήρως την εθελοντική περικοπή παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Ωστόσο, πηγές του ΟΠΕΚ + δήλωσαν την Τετάρτη ότι ορισμένα βασικά μέλη του οργανισμού πρότειναν να παραμείνει αμετάβλητη η παραγωγή στον όμιλο του ΟΠΕΚ +.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12:38 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,06% στα 60,63 δολάρια και το μπρεντ στα 63,49 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,91%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider