Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 65 δολάρια το μπρεντ - Θετικά μηνύματα από την αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 65 δολάρια το μπρεντ - Θετικά μηνύματα από την αγορά

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, υποστηριζόμενες από την πιθανή χαλάρωση των lockdown σε όλο τον κόσμο, τις θετικές οικονομικές προβλέψεις και τη χαμηλότερη παραγωγή, μετά από το πρόσφατο "πάγωμα" της δραστηριότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Τέξας.

«Τα νέα για τα εμβόλια βοηθούν το πετρέλαιο, καθώς η πιθανή άρση των περιορισμών κινητικότητας τους επόμενους μήνες λόγω της διάθεσης εμβολίων θα ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση πετρελαίου και την ανάκαμψη των τιμών», δήλωσε ο αναλυτής πετρελαίου της UBS Giovanni Staunovo.

Ο αναλυτής της Commerzbank, Eugen Weinberg, δήλωσε ότι οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία των τιμών από κορυφαίους αναλυτές των ΗΠΑ συνέβαλαν επίσης στην τελευταία αύξηση των τιμών.

Η Goldman Sachs αναμένει ότι οι τιμές του μπρεντ θα φτάσουν τα 70 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο από τα 60 δολάρια που είχε προβλέψει προηγουμένως και στα 75 δολάρια το τρίτο τρίμηνο από τα 65 δολάρια νωρίτερα.

Η Morgan Stanley αναμένει ότι οι τιμές του μπρεντ θα φθάσουν στα 70 δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Οι διαταραχές στο Τέξας που προκλήθηκαν από τη χειμερινή καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας υποστήριξαν επίσης τις τιμές του πετρελαίου. Ορισμένοι παραγωγοί σχιστόλιθου των ΗΠΑ προβλέπουν χαμηλότερη παραγωγή το πρώτο τρίμηνο.

Ένα ασθενέστερο δολάριο παρείχε επίσης υποστήριξη στο πετρέλαιο καθώς οι τιμές αργού τείνουν να κινούνται αντίστροφα.

Την Τρίτη το μεσημέρι (13:18 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 62,24 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 0,88% και το μπρεντ στα 65,84 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατ΄α0,92%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider