Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Στα 63 δολάρια το μπρεντ

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή αφήνοντας πίσω της το υψηλό 13 μηνών υπό το βάρος της ανησυχίας ότι η αποκατάσταση στη λειτουργία των διυλιστηρίων στο Τέξας λόγω της κακοκαιρίας θα απαιτήσει χρόνο ενώ οι αποκλεισμοί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αερίου που επεκτάθηκαν στο γειτονικό Μεξικό.

Η έλλειψη ζήτησης από τα διυλιστήρια Τέξας πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση των αποθεμάτων αργού τις επόμενες εβδομάδες, παρόλο που περίπου 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ έχει κλείσει, ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμά της.

Η προσοχή στρέφεται επίσης στην αύξηση του εφοδιασμού από τον ΟΠΕΚ +. Πηγές του οργανισμού δήλωσαν στο Reuters ότι οι παραγωγοί του ομίλου είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη δήλωσαν ότι ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν συνομιλίες με το Ιράν για το ενδεχόμενο επιστροφής στη συμφωνία του 2015 που είχε ως στόχο να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ενώ η αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών θα μπορούσε να αυξήσει την προοπτική άρσης των κυρώσεων που επέβαλε ο Τραμπ, οι αναλυτές δεν αναμένουν ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Την Παρασκευή το πρωί (10:21 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,43 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,80% και το μπρεντ στα 63,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider