Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα παρά τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης με το αμερικανικό αργό να καταγράφει άνοδο κατά 1,43% στα 48,92 δολάρια και το μπρεντ κατά 1,35% στα 51,98 δολάρια.

Η «τονωτική ένεση» της οικονομίας ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση ενισχύει τις τιμές, οι οποίες δέχονται επιπλέον πιέσεις από τη μείωση του όγκου των συναλλαγών λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Οι παγκόσμιες μετοχές κατέγραψαν άνοδο τη Δευτέρα αφού ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πακέτο πανδημικής βοήθειας, υποχωρώντας από την προηγούμενη απειλή του να μπλοκάρει το διμερές νομοσχέδιο.

Ωστόσο, μια νέα εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και πλέον εντοπίζεται και σε πολλές άλλες χώρες, οδήγησε στην επαναφορά περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας ανησυχία για την ανάκαμψη της ζήτησης.

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να ξεκινά επειγόντως προγράμματα μαζικού εμβολιασμού, η βραχυπρόθεσμη προοπτική για την αγορά πετρελαίου μπορεί να σχετίζεται με το πόσο γρήγορα τα εμβόλια μπορούν να προλάβουν τη νέα παραλλαγή του ιού, δήλωσε ο Stephen Innes από την Axi.

Την αύξηση της παραγωγής σχεδιάζει να υποστηρίξει η Ρωσία

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ + , η Ρωσία σχεδιάζει να υποστηρίξει αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από το καρτέλ κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον Φεβρουάριο. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικης κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ εν όψει της συνόδου του ομίλου τον επόμενο μήνα.

Ο Nόβακ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί ότι η τιμή του πετρελαίου μεταξύ 45 και 55 δολάρια ανά βαρέλι είναι το βέλτιστο επίπεδο που επιτρέπει την ανάκαμψη της παραγωγής πετρελαίου, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά ως μέρος της συμφωνίας προμήθειας του ΟΠΕΚ +.

Ο ΟΠΕΚ πραγματοποιεί την επόμενη διαδικτυακή σύνοδο στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να συζητήσει εάν θα διοχετεύσει επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider