Το αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ταράζει την πετρελαϊκή αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ταράζει την πετρελαϊκή αγορά
Την Πέμπτη το πρωί το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,92% στα 38,79 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,70% στα 40,94 δολάρια.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Πέμπτη καθώς ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν δείχνει να πλησιάζει την πόρτα του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, μειώνοντας τις πιθανότητες για ένα μεγάλο πακέτο ανακούφισης από τον COVID-19.

Αναφορικά με το (μη οριστικοποιημένο ακόμη) εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ζητήσει να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων σε περισσότερες από μία Πολιτείεες.

Μια δικαστική μάχη για τα αποτελέσματα θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον αβεβαιότητα στην αγορά, δημιουργώντας περαιτέρω πωλήσεις σε κρίσιμες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, δήλωσε ο Bjornar Tonhaugen από την Rystad Energy.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι αρκετά ταραχώδεις με τις επικείμενες δικαστικές προκλήσεις», αναφέρουν αναλυτές της RBC Capital Markets.

«Η αστάθεια στο πετρέλαιο θα παραμείνει λόγω της ευαισθησίας του στο δολάριο ΗΠΑ. Και το δολάριο των ΗΠΑ θα παραμείνει ασταθές για τις επόμενες λίγες μέρες, μέχρι να επιλυθεί το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος », δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Bank.

Την Πέμπτη το πρωί (11.26 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,92% στα 38,79 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,70% στα 40,94 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider