Η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει το πετρέλαιο
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, αντισταθμίζοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρία, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης λόγω της πανδημίας επισκίασε τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο τόνωσης στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του COVID-19 ενώ καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το ράλι (εν μία νυκτί) κόπασε γρήγορα στην Ασία», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς στην OANDA ενώ αναφέρθηκε και στη μειωμένη κατανάλωση και την παγκόσμια υπερπροσφορά.

Οι επενδυτές ευελπιστούν σε σημάδια αύξησης της ζήτησης των ΗΠΑ στα στοιχεία που θα δημοσιευθούν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη και την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη.

Πέντε αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters εκτιμούν κατά μέσο όρο ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Αναμένουν ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και καύσιμα αεριωθούμενων, μειώθηκαν κατά 800.000 βαρέλια.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν επίσης τις συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Nagorno-Karabakh. Εάν κλιμακωθεί η σύγκρουση, θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, ανέφεραν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας τον Αύγουστο μειώθηκαν περισσότερο από 25% σε σχέση με ό,τι ίσχυε ένα χρόνο νωρίτερα.

Την Τρίτη το πρωί (10.10 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 40,21 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,71% και το μπρεντ στα 42,21 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider