Συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» το πετρέλαιο
Η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη υπόθεση τιμής για το West Texas Intermediate σε 50 δολάρια.

Συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» το πετρέλαιο καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 σε ορισμένες χώρες υπονόμευσε τις ελπίδες για σταθερή ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια πετρελαίου υποχώρησαν ξανά την Τετάρτη μετά από μια απότομη πτώση στην προηγούμενη συνεδρία, με το μπρεντ να διαπραγματεύεται στα 40,08 δολάρια και το αργό στα 37,28 δολάρια.

Η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη υπόθεση τιμής για το West Texas Intermediate σε 50 δολάρια από 52 δολάρια το βαρέλι που είχε εκτιμήσει νωρίτερα, ενσωματώνοντας στην πρόβλεψή της τις πλεονάζουσες ποσότητες της αγοράς, την επιβράδυνση της ζήτησης και την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, μακροπρόθεσμα, το μπρεντ αναμένεται να κινηθεί στα 53 δολάρια το βαρέλι ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για 55 το βαρέλι.

Η Fitch μείωσε επίσης τις προοπτικές της για την τιμή του πετρελαίου για το 2022, στα 50 δολάρια ανά βαρέλι, από τα 53 που είχε προβλέψει αρχικά, λόγω των υψηλότερων αποθεμάτων που θα προκύψουν από την πανδημία, καθώς και την εύθραυστη δυναμική προσφοράς- ζήτησης.

«Η μείωση της τιμής έρχεται παρά την καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση από έτος σε έτος λόγω των αποφασιστικών περικοπών της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ +, της χαλάρωσης των lockdown και μιας οικονομικής ανάκαμψης που μας οδήγησε να αυξήσουμε την υπόθεση του 2020 σε 41 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει η Fitch Ratings.

Ο οργανισμός αξιολόγησης αναμένει κάποιες μειώσεις αποθεμάτων κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και το 2021, αφού τα αποθέματα συσσωρεύονταν με ρυθμό 6,4 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του 2020.

«Ο χρόνος για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα επηρεαστεί από αλλαγές στη ρύθμιση, τη φορολογία και την τεχνολογία, οι οποίες είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά πιστεύουμε ότι η ενεργειακή μετάβαση θα μειώσει ουσιαστικά τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης πετρελαίου από τα μέσα της δεκαετίας του 2020», ανέφεραν οι αναλυτές του οργανισμού αξιολόγησης. .

Για τις τιμές του φυσικού αερίου Henry Hub, η Fitch Ratings άφησε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παραδοχές τιμών αμετάβλητες στα 2,45 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια (mcf), αλλά αύξησε τις προοπτικές μέσης τιμής του 2020 σε 2,10 δολάρια / mcf από 1,85 δολάρια/ mcf, χάρη στις πιο ευνοϊκές βραχυπρόθεσμες βασικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider