Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ
Το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,48% στα 35,32 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,55% στα 37,63 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στην αρχή της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη συνάντηση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και το βασικό θέμα θα είναι η πολιτική περικοπών της παραγωγής και συγκεκριμένα, η ενδεχόμενη επέκτασή τους και μετά από τα τέλη Ιουνίου.

«Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ΟΠΕΚ +», δήλωσε ο οικονομολόγος του OCBC Howie Lee, αναφερόμενος στη συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε τον Απρίλιο να μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν η πανδημία και η πτώση της ζήτησης.

Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επηρέασαν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ οι έμποροι παρακολουθούν επίσης τις ταραχές που έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία προτείνει να παραταθούν οι περικοπές μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμη υποστήριξη από τη Ρωσία, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η Αλγερία, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του ΟΠΕΚ, πρότεινε μια συνεδρίαση του ΟΠΕΚ + που θα προγραμματιστεί για τις 9-10 Ιουνίου για τη διευκόλυνση των πωλήσεων πετρελαίου για χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Εν τω μεταξύ, η προσφορά στη Βόρεια Αμερική επίσης πέφτει καθώς τα στοιχεία του Baker Hughes έδειξαν ότι ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου ΗΠΑ και Καναδά μειώθηκε σε χαμηλό ρεκόρ την εβδομάδα έως τις 29 Μαΐου.

Την Δευτέρα το πρωί (10.47 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,48% στα 35,32 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,55% στα 37,63 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider