Πετρέλαιο: Προσδοκίες για περιορισμό παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Προσδοκίες για περιορισμό παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των μελών του καρτέλ και των συμμάχων του.

Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Τετάρτη εν όψει της συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ+, μια συνάντηση στις οποίες έχει στρέψει τις ελπίδες της μέρος της αγοράς προκειμένου να μπει ένα φρένο στο πτωτικό ράλι που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου τον τελευταίο καιρό.

Τα μέλη του καρτέλ θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη στην οποία θα συμμετάσχουν και άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες και στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η αναθεώρηση της πολιτικής του καρτέλ μετά από την απόφαση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής, κάτι που ώθησε τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την πανδημία, τις προβλέψεις για παγκόσμια ύφεση και κατ' επέκταση για πτώση της ζήτησης δημιουργεί νέα δεδομένα για τους παραγωγούς πετρελαίου. Οι περικοπές στην παραγωγή, οι οποίες είχαν υιοθετηθεί ως μέτρο αρκετές φορές στο παρελθόν, είθισται να δίνουν ώθηση στις τιμές και αυτή η στρατηγική αναμένεται να συζητηθεί και στην επερχόμενη συνάντηση.

Ωστόσο, ακόμη και αν επιτευχθεί συναίνεση για περιορισμό της παραγωγής, κρίσιμος θα είναι ο ρόλος των ΗΠΑ και το κατά πόσο θα ακολουθήσουν και οι Αμερικανοί παραγωγοί μια πολιτική περικοπών.

«Το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν σε περικοπές στην παραγωγή είναι κάτι που παρακολουθεί η αγορά την αγορά», δήλωσε ο Kim Kwang-rae, αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Futures στη Σεούλ. «Οι τιμές του πετρελαίου είναι ευμετάβλητες καθώς η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής», προσθέτει.

Την Τετάρτη το πρωί (11.18 ώρα Ελλάδος) το αργό καταγράφει άνοδο κατά 4,5% στα 24,61 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,82% στα 32,13 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider