Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ αναζητά μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων της επιδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ αναζητά μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων της επιδημίας
Την Τετάρτη το πρωί το αργό καταγράφει μικρή άνοδο κατά 0,61% στα 47,47 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,60% στα 52,13 δολάρια.

Μέτρα μείωσης του αντίκτυπου του κορωναϊού στην πετρελαϊκή αγορά θα αναζητήσουν τα μέλη του ΟΠΕΚ +, στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στη Βιέννη στις 5-6 Μαρτίου. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς κατά τη συνάντηση, το καρτέλ αναμένεται να προχωρήσει σε βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν τις τιμές.

Η ηγέτιδα δύναμη του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, φέρεται να πιέζει για περικοπή παραγωγής έως 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από την περικοπή των 600.000 βαρελιών που είχε αρχικά προταθεί από την κοινή τεχνική επιτροπή του ΟΠΕΚ. Ωστόσο, η άλλη μεγάλη δύναμη του ΟΠΕΚ, η Ρωσία δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τη στρατηγική αυτή.

Ο πρόεδρος του JBC Energy Group, Johannes Benigni, είπε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι το πρόβλημα της συμμαχίας Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας είναι ότι ενώ το Ριάντ μπορεί να έχει όρεξη για υψηλότερες τιμές πετρελαίου, η Μόσχα όμως είναι «απόλυτα ευτυχισμένη» με αργό να κινείται μεταξύ 50 και 60 δολαρίων.

Πάντως την Τετάρτη το πρωί (11.37 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει μικρή άνοδο κατά 0,61% στα 47,47 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,60% στα 52,13 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider