Πετρέλαιο: Ανοδικά αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ανοδικά αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της η JP Morgan
Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν κοντά σε τριμηνιαίο υψηλό την Τρίτη.

Κοντά στο υψηλό τριμήνου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι προοπτικές άμβλυνσης της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και της αύξησης της ζήτησης λόγω της ισχυρότερης ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά.

Το κλίμα της αγοράς έχει οδηγήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία της ζήτησης και τη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου. Η JP Morgan αύξησε την προοπτική των τιμών πετρελαίου και πρόβλεψε σχετική ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης το επόμενο έτος, οπότε και θα ισχύσουν οι περαιτέρω περικοπές του ΟΠΕΚ + .

Η επενδυτική τράπεζα αναθεώρησε την πρόβλεψη της τιμής του μπρεντ στα 64,5 δολάρια το βαρέλι το 2020 από 59 δολάρια νωρίτερα, αν και αναμένει ότι οι τιμές θα μειωθούν στα 61,50 δολάρια το 2021.

Όπως εκτιμά, το τέλος της εκλογικής αβεβαιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και η εμπορική ανακωχή των ΗΠΑ-Κίνας, μαζί με τις θετικές προοπτικές για τις μεγαλύτερες οικονομίες των αναδυόμενων αγορών έχουν βελτιώσει τις προοπτικές για τον «μαύρο χρυσό».

«Σε αντίθεση με τις προβλέψεις μας για το Σεπτέμβριο ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα παρουσιάζει πλεόνασμα 0,6 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κατά μέσο όρο για το 2020, εκτιμούμε τώρα ότι η αγορά θα έχει έλλειμμα 0,2 εκατ. βαρέλια», ανέφερε η τράπεζα.

Η JP Morgan εξακολουθεί να αναμένει παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια. Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί, μια ομάδα γνωστή ως Opec +, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν κοντά σε τριμηνιαίο υψηλό την Τρίτη, με την ελπίδα ότι η πλήρης εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να επιταχύνει τη ζήτηση πετρελαίου στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Την Τρίτη το μεσημέρι το αργό διαπραγματεύεται στα 60,10 δολάρια καταγράφοντας μικρή πτώση κατά 0,18% και το μπρεντ στα 65,22 δολάρια καταγράφοντας επίσης πτώση κατά 0,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider