Οι προσδοκίες για εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας «ανεβάζουν» το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προσδοκίες για εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας «ανεβάζουν» το πετρέλαιο
Το αργό διαπραγματεύεται στα 59,63 δολάρια και το μπρεντ στα 67,82 δολάρια.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών «σκαφράλωσαν» οι τιμές του «μαύρου χρυσού» λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά για εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας και τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και 18 μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να ανακοινωθεί σχετική συιμφωνία, η οποία προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα έως κατά 50% και στην αναστολή επιβολής νέων δασμών που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την Κυριακή.

«Ο κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται ​​αφού ο Τραμπ ανέφερε ότι έκανε μια συμφωνία με την Κίνα και αυτό έχει θετική επίδραση στις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση για αργό», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της αγοράς στην OANDA.

Μια πτώση του αμερικανικού δολαρίου με φόντο μια ισχυρή λίρα βοήθησε επίσης να ενισχυθούν οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων, δήλωσε η Margaret Yang, από την CMC Markets.

Την Παρασκευή το πρωί (11.07 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 59,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,76% και το μπρεντ στα 67,82 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider