Πτώση για το πετρέλαιο καθώς αναζωπυρώνεται η ένταση ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο καθώς αναζωπυρώνεται η ένταση ΗΠΑ-Κίνας
Το αργό διαπραγματεύεται στα 57, 84 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,46% και το μπρεντ στα 63,79 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,42%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Πέμπτη, όταν τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης αυξήθηκαν και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υποστηρίζει διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, τροφοδοτώντας τις εντάσεις με την Κίνα.

Η Κίνα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα πάρει "σκληρά αντίμετρα" σε απάντηση της νομοθεσίας των ΗΠΑ που υποστηρίζει αντιδημοκρατικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η κίνηση ενδέχεται να καθυστερήσει περαιτέρω μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου που επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και κατά συνέπεια την κατανάλωση πετρελαίου.

«Η έγκριση της νομοθεσίας του Χονγκ Κονγκ που υποστηρίζει τους διαδηλωτές είναι πιθανό να θέσει υπό αμφισβήτηση την εμπορική συμφωνία, καθώς η Κίνα επανέλαβε την απειλή αντιποίνων», δήλωσε ο Hussein Sayed, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στο FXTM.

«Αν οι επενδυτές υποψιαστούν ότι η εμπορική συμφωνία βρίσκετια σε κίνδυνο, αναμένεται να δούμε μια έντονη εκποίηση τον Δεκέμβριο. Προς το παρόν, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής», εκτιμά.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.38 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 57, 84 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,46% και το μπρεντ στα 63,79 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider