Οι απειλές του Τραμπ ρίχνουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι απειλές του Τραμπ ρίχνουν το πετρέλαιο
Ανησυχίες στην αγορά για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την Τετάρτη για δεύτερη μέρα λόγω ανησυχιών ότι η ζήτηση καυσίμων θα μπορούσε να μειωθεί αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναίρεσε την πρόσφατη αισιοδοξία που είχε προκύψει για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς από το βήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του Πεκίνου όσον αφορά στο εμπόριο σημειώνοντας ότι «επί χρόνια αυτές οι παραβιάσεις γίνονταν ανεκτές, αγνοούνταν, δηλαδή ενθαρρύνονταν», κατήγγειλε. «Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, οι ημέρες αυτές έχουν παρέλθει», υπογράμμισε εξηγώντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «μια κακή συμφωνία».

«Αυτό που πραγματικά τράβηξε το χαλί από κάτω από το πετρέλαιο ήταν τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το εμπόριο χθες το βράδυ ... Εξακολουθεί να διατηρεί μια αρκετά πολεμική θέση», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής στην OANDA.

Το πετρέλαιο κατέγραψε ράλι την περασμένη εβδομάδα μετά από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις εφοδιασμού μστο εξωτερικό, η Saudi Aramco αγοράζει πετρέλαιο από άλλους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής.

Αυτή τη στιγμή, η αγορά ανησυχεί πολύ για την κάλυψη της ζήτησης. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Howie Lee, οικονομολόγος του OCBC.

Στις 12.14 ώρα Ελλάδος, το αργό καταγράφει πτώση κατά 1,43% στα 56,74 δολάρια και το μπρεντ καταγράφει πτώση κατά 1,74% στα 61,99 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider