Προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 7% βαίνει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 7% βαίνει το πετρέλαιο
Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή ενώ αναμένεται να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη άνω του 7% ύστερα από το χτύπημα με drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία το περασμένο Σαββατοκύριακο .

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση, αλλά η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Ιράν αποτελούν "πράξη πολέμου" οι οποίες θα μπορούσαν να αποσκοπούν στην εξαπάτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να κηρύξει πόλεμο κατά της Τεχεράνης.

Τα σχόλιά αυτά προέκυψαν ύστερα από πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, οι οποίες ανέφεραν ότι ο Τραμπ διέταξε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών να «αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις» στην Τεχεράνη.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη διακοπή της προμήθειας πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία παρέμειναν αφού το βασίλειο ζήτησε από το Ιράκ 20 εκατομμύρια βαρέλια αργού για να προμηθεύσει εγχώρια διυλιστήρια. Οι ειδήσεις αυτές πρόσθεσαν αμφιβολίες για το κατά πόσον η Σαουδική Αραβία θα μπορέσει να επιστρέψει στην πλήρη παραγωγή αυτό το μήνα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι η παραγωγή θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει αποκατάσταση της παραγωγής σε περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (12.31 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 58,46 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,57% και το μπρεντ στα 64,74 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,53%.

Με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider