Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά από τη δημοσίευση στοιχείων στις ΗΠΑ τα οποία έκαναν λόγω για υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων, η οποία ήταν διπλάσια σε σχέση με εκείνη που προέβλεπαν οι αναλυτές σχετικής έρευνας στο Reuters.

«Το πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται από την ασιατική αγορά, κυρίως λόγω των δεδομένων που παρουσίασε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΑPI)», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς στην OANDA.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου στα 421,9 εκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για μείωση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

Παράλληλα, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν μειώθηκαν κατά περισσότερο από 80% λόγω της επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12.40 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 58,23 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 1,45% και το μπρεντ στα 63,21 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο κατά 1,33%.