Ισχυρή άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος άνω του 2% για το πετρέλαιο
Το τελευταίο διάστημα οι τιμές του πετρελαίου είχαν υποστεί πιέσεις.

Σημαντική άνοδο άνω του 2% καταγράφει το πετρέλαιο καθώς μειώνονται τα αμερικανικά αποθέματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα ακαθάριστα αποθέματα μειώθηκαν κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα σε 461,4 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

«Οι τιμές είναι τελείως ισορροπημένες τώρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα ώθηση», δήλωσε ο Fawad Razaqzada, τεχνικός αναλυτής στο FOREX. «Το ερέθισμα θα μπορούσε να έρθει υπό τη μορφή μιας έντονης αλλαγής στα αποθέματα ακατέργαστου πετρελαίου των ΗΠΑ», συμπληρώνει.

Το τελευταίο διάστημα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποστεί πιέσεις από τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας κατά το τελευταίο έτος. Η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη σημαίνει συνήθως μείωση της ζήτησης για προϊόντα όπως το πετρέλαιο.

«Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένει υπό πίεση, ενώ οι τελευταίες έρευνες στον τομέα της μεταποίησης αποδυναμώνουν τις προσδοκίες», ανέφερε η NAB σε σημείωμα. «Αυτό πιθανόν να επηρεάσει τη ζήτηση για εμπορεύματα, αν και τα μέτρα τόνωσης ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να υποστηρίξουν τη ζήτηση βασικών προϊόντων», συμπληρώνει.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (12.32 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 2,21% στα 59,11 δολάρια και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 65,45 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 2,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider