Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα ασκούν πιέσεις στις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τα αμερικανικά αποθέματα ασκούν πιέσεις στις τιμές
Πτώση κοντά στο 1% καταγράφει το πετρέλαιο.

Oι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η μικρότερη της αναμενόμενης πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων ασκούν πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου οι οποίες καταγράφουν πτώση κοντά στο 1% την Πέμπτη.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε την Τετάρτη η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA). Τα μεγέθη αυτά είναι σαφώς κατώτερα από εκείνα που προσδοκούσαν οι αναλυτές οι οποίοι έκαναν λόγο για μείωση της τάξεως των 3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η ζήτηση πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο, θα μπορούσε να επιβραδυνθεί λόγω της αποδυνάμωσης της οικονομίας.

Από την άλλη, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εφοδιασμός της αγοράς αναμένεται να συρρικνωθεί, καθώς ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν την Τρίτη να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.00 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,91% στα 56,82 δολάρια και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 63,34 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider