Διχασμένη η αγορά για την τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διχασμένη η αγορά για την τιμή του πετρελαίου
Σε ανοδική πορεία το πετρέλαιο μετά την πτώση κατά 4%.

Ανοδικά μετά από μια πτώση μεγαλύτερη του 4% κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τη απόφαση του ΟΠΕΚ + να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή μέχρι το Μάρτιο του 2020. Οι διεθνείς αναλυτές ωστόσο εξακολουθούν να παρουσιάζονται διχασμένοι ως προς την πορεία των τιμών μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Η συνάντηση του ΟΠΕΚ + έδειξε ότι τα μέλη του καταφέρνουν να συγκλίνουν σε δύσκολες στιγμές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από εξασθένηση των προοπτικών της παγκόσμιας ζήτησης, με στόχο μια πιο ισορροπημένη αγορά πετρελαίου, παρά τις σαφείς επιπτώσεις στα μερίδια αγοράς αγοράς», δήλωσε ο Amarpreet Singh, αναλυτής της Barclays Commodities Research.

«Αυτό υποστηρίζει τις τιμές του πετρελαίου, κατά την άποψή μας, ακόμα και όταν η αγορά παραμένει εστιασμένη στα αδύναμα μακροσκοπικά σήματα», συμπληρώνει.

Η Barclays αναμένει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί με πιο αργό ρυθμό από το 2011, κάτω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ + για την παράταση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου για εννέα μήνες θα ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου, αναφέρουν και οι αναλυτές της Citi Research σε σημείωμα.

Από την άλλη, η Morgan Stanley, εν τω μεταξύ, μείωσε τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της τιμής Brent την Τρίτη σε 60 δολάρια ανά βαρέλι από τα 65 ανά βαρέλι υποστηρίζοντας ότι η αγορά πετρελαίου είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένη το 2019.

Την Τετάρτη το πρωί (10.53 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 56,32 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 0,12% και το μπρεντ στα 62,45 δολάρια σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,08%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider