Οι γεωπολιτικές εντάσεις ρίχνουν το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι γεωπολιτικές εντάσεις ρίχνουν το πετρέλαιο
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή μετά από τις επιθέσεις που έγιναν σε δύο πετρελαϊκά τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, προκαλώντας ανησυχία για τον ομαλό εφοδιασμό των αγορών με πετρέλαιο.

Στις 11.38 ώρα Ελλάδος, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 60,85 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 0,75%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 51,75 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,01%.

Στο μεταξύ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) μείωσε την εκτίμησή του για την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για δεύτερο συνεχόμενο μήνα την Παρασκευή, εν μέσω φόβων για παγκόσμια ύφεση.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου έχουν σημειώσει δραματική μεταστροφή τους τελευταίους μήνες, «μεταφέροντας» τους κινδύνους από την πλευρά της προσφοράς, όπως οι περικοπές παραγωγής του OΠΕΚ ή οι κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν και της Βενεζουέλας, στις ανησυχίες για επιδείνωση της αύξησης της ζήτησης.

«Οι γεωπολιτικοί παράγοντες που σχετίζονται με το Ιράν και τη Βενεζουέλα και τη Λιβύη εξακολουθούν να απασχολούν την αγορά» δήλωσε ο Neil Atkinson από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), μιλώντας CNBC.

«Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε να ανακτάται η εμπιστοσύνη στη ζήτηση και αυτό είναι ο κύριος παράγοντας ο οποίος διαμορφώνει την τρέχουσα κατάσταση της πετρελαϊκής αγοράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider