Πετρέλαιο: Δυσπιστία στην αγορά και πτώση των τιμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Δυσπιστία στην αγορά και πτώση των τιμών
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο το πρωί της Τετάρτης.

Πτώση πάνω από 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς μειώνεται η ζήτηση του πετρελαίου, ενώ αυξάνονται τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου, παρά τις εντυπώσεις ότι η εφαρμογή του προγράμματος μείωσης των εξαγωγών στον ΟΠΕΚ θα συνεχιστεί.

Το πρωί της Τετάρτης (9.12 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent διαπραγματεύονται στα 61,22 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 1,72%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 52,31 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 1,8%.

Η Αμερικανική Υπηρεσία πληροφοριών Ενέργειας (EIA) μείωσε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2019. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019 θα μειωθεί κατά 160.000 βαρέλια ημερησίως στα 1,22 εκατομμύρια bpd ενώ αύξησε την πρόβλεψη για παραγωγή ακατέργαστου αργού πετρελαίου στα 12,32 εκατομμύρια βαρέλια, δηλαδή κατά 140.000 λιγότερο από τις προβλέψεις του Μαΐου.

«Οι επενδυτές ανησυχούσαν για την πρόσφατη άνοδο των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιουνίου στα 482,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) την Τρίτη. Πρόκειται για όγκο ανώτερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση των 481.000 βαρελιών.

Παράλληλα με τις ανησυχίες για την αύξηση της προσφοράς, οι συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επιβάρυναν τις τιμές. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι δρομολογεί εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ωστόσο οι αγορές δεν δείχνουν να έχουν πεισθεί.

«Οι τιμές του πετρελαίου αγωνίζονται να διατηρήσουν τα κέρδη τους, καθώς οι έμποροι παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και της επίμονης αδυναμίας στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό», δήλωσε ο Benjamin Lu, αναλυτής στη Phillips Future στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider