Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ αμφιταλαντεύεται μεταξύ των περικοπών και της αμερικανικής «απειλής»

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ αμφιταλαντεύεται μεταξύ των περικοπών και της αμερικανικής «απειλής»
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο την Τρίτη.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη ενώ ο ΟΠΕΚ + αμφιταλαντεύεται μεταξύ της διατήρησης των περικοπών στην παραγωγή και του ρίσκου να αφήσει χώρο στις ΗΠΑ για αύξηση του μεριδίου τους στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά.

Το μεσημέρι της Τρίτης (12.11 ώρα Ελλάδος), οι τιμές του μπρεντ διαπραγματεύονται στα 62,30 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,02% και οι τιμές του αργού στα 53,64 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,71%.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ-Φάλι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία ήταν ο μοναδικός εξαγωγέας πετρελαίου που εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστος σχετικά με την ανάγκη παράτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής προκειμένου να υποστηριχθούν οι τιμές.

Η Μόσχα εξετάζει κατά πόσο περαιτέρω περικοπές θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν μερίδιο αγοράς από την Ρωσία και δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα συνεχίσει να περιορίζει την προσφορά της.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος οι παραγωγοί πετρελαίου να αντλήσουν μεγάλες ποσότητες αργού και οι τιμές να πέσουν απότομα. Όπως δήλωσε δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 30 δολάρια το βαρέλι αν δεν επεκταθεί η παγκόσμια συμφωνία.

«Πράγματι, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι υπερπαραγωγής. Αλλά συνολικά ... πρέπει να αναλύσουμε βαθύτερα και να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα τον Ιούνιο, προκειμένου να ληφθεί ισορροπημένη απόφαση κατά την κοινή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο », δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider