Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ρίχνει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης ρίχνει το πετρέλαιο
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης που αρχίζει να πλήττει τη ζήτηση.

Η μείωση των τιμών στέλνει σήμα στον ΟΠΕΚ να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές ενώ η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

«Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί σήμερα να εκτροχιάσει τη βασική μας υπόθεση η οποία σχετίζεται με την αύξηση της ζήτησης», ανέφερε σε σημείωμα η Bank of America Merrill Lynch.

Η οικονομία της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο, ενώ ο πληθωρισμός έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, επισημαίνοντας την περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση στην Ασία.

«Βλέπουμε το Brent και το WTI κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια το βαρέλι και τα 59 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα το 2019 και τα 65 δολάρια το βαρέλι και τα 60 δολάρια το βαρέλι το 2020», δήλωσε η Bank of America.

Η τράπεζα ANZ από την πλευρά της σημειώνει ότι οι τιμές τελικά έπεσαν παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή.

Την Τρίτη το πρωί (11.53 ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 53,26 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 0,02% και το Brent στα 61,25 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider